Current Projects
                              ANGST

Short Films               
                    2018
                            KNUPPEL

                    2016
                            VLUCHT

Commissioned Work
                          Music Videos
                         Schorriemorrie

Design & Illustration
                        Posters
                       Komplex
                      Youth Deprivation
                      System Bastard
       
Mark
Project ANGST is een beeldend en filosofisch onderzoek naar angst, depressie en maatschappij dat ik in 2019 met steun van het Stimuleringsfonds heb kunnen doen. In deze periode heb ik onderzocht hoe de toestanden angst, depressie en melancholie op maatschappelijk, culturele en psychologische wijze met elkaar verbonden zijn, en hoe ze deel uitmaken van ons huidige maatschappelijke proces.

In deze periode heb ik naast theoretisch onderzoek ook beelden geschept en een raamwerk gerealizeerd voor een korte experimentele documentaire genaamd De Slaap van de Rede.

De Slaap van de Rede
In 2020 is de productie geplanned voor een korte experimentele documentaire;  De Slaap van de Rede. In deze documentaire maak ik een tocht door de begrippen melancholie, depressie en angst, en de rol die zij in ons huidige maatschappelijke proces spelen. De productie van deze documentaire zal een beeldend onderzoek zijn naar onze huidige culturele tijdsgeest, maatschappelijke en persoonlijke angsten, en hoe deze zich verhouden tot de opkomst en manifestatie van rechts-populistisch gedachtegoed.

Een centrale rol in de film zal Fransisco de Goya’s werk De Slaap van de Rede Brengt Monsters Voort zijn. Goya’s werk, en in het bijzonder de Los Caprichos reeks waar deze prent onderdeel van maakt, verbeeldt veel van dezelfde onderwerpen die ik in de documentaire zal behandelen. Angsten, wangeloof en het misbruik daarvan door autoritaire instituten hebben een groot onderdeel uitgemaakt van de tijd waarin Goya leefde, en zijn ervaringen en kritieken met deze angsten en instituten komen veelvuldig voor in zijn werk. In De Slaap van de Rede zal ik de voorheen genoemde begrippen behandelen, waarin Goya’s werk als een beeldende intermissie tussen hoofdstukken terugkeert waarin ik het bijbehorende thema uitlicht.